Social Icons

.

30 August 2012

Khas Untuk Rakan Yang Baru/Akan Tamat Status Bujang

:: Assalamualaikum ::
Masih dalam mode raya? Selamat Hari Raya ye kepada semua rakan-rakan. Menjadi kelaziman dalam masyarakat kita, lepas je raya mesti kita semua sibuk atau penuh dengan 2 majlis jemputan ni; Rumah Terbuka (open house) & Majlis Perkahwinan (keje kahwin). 

Alhamdulillah, setakat ni saya sempat pergi ke 2 majlis perkahwinan dua orang rakan sekolah menengah. Sempat pergi pun sebab tengah bercuti raya, dua-dua majlis ni dibuat pada hari sabtu dan ahad lepas. Tapi open house satu pun tak berpeluang lagi pergi sebab dah balik Bangi. 

14 August 2012

Artikel Merdeka: "Sejarah Penciptaan Bendera Malaysia"

Sejarah penerimaan Bendera Persekutuan Tanah Melayu ialah melalui perjanjian dengan Majlis Raja-Raja di mana sebuah Jawatankuasa telah ditubuhkan dalam tahun 1949 untuk menimbang dan membuat perakuan berhubung dengan reka bentuk Bendera Persekutuan Tanah Melayu. 

Satu pertandingan Peringkat Kebangsaan telah diadakan bagi memilih Bendera Persekutuan Tanah Melayu yang baru. Pertandingan ini diadakan oleh Majlis Perundangan Persekutuan dalam tahun 1949. Seramai 373 karyawan telah mengambil bahagian di mana tiga reka bentuk bendera dipilih ke peringkat akhir. 

12 August 2012

Warna warni Aidilfitri Diraja Johor


Sesi fotografi Keluarga diRaja Johor sempena Hari Raya Aidilfitri 2012.

10 August 2012

Sambutan Kemerdekaan 2012: "Malaysia vs Singapura"

Malaysia dan Singapura. 
Serupa tetapi berbeza. 
Serumpun dan serantau. 
Sarat sejarah lampau. 


Malaysia dibentuk pada September 1963 dengan menyatukan 4 buah negeri dalam 1 gagasan; 
Persekutuan Tanah Melayu (Malaya) yg mencapai kemerdekaan pada 31 Ogos 1957, Singapura, Sabah dan Sarawak. 

07 August 2012

"Saya Sengaja Pilih Baju Hijau Ke Johor" - Najib Razak

Ku Lihat Hijau pada Najib Razak
Majlis Tadarus dan Khatam Al-Quran merupakan satu aktiviti keagamaan yang sinonim dalam kalangan masyarakat Johor pada setiap kali tibanya Ramadhan Al-Mubarak. 

Di mana-mana sahaja sama ada di kampung mahupun di bandar, majlis ini sentiasa dianjurkan sebagai satu wadah bagi mengukuh dan mengeratkan jalinan ukhwah dalam masyarakat Islam di Johor. 

Sehinggakan aktiviti ini dijadikan sebagai satu acara rasmi tahunan oleh Kerajaan Negeri Johor. 

04 August 2012

Amaran Keras Untuk Budak Sekolah!


Perghh! Ngeri la siot. Macam mana kalau aku yg kena ni. Tapi aku budak baik dulu tak ponteng sekolah. Hahaha...

Segmen : Blogwalking August by Jaja Sutera

:: Assalamualaikum :: 

Terima kasih kepada sahabat blogger Taqiee yg sudi pelawa untuk join segmen ni. Segmen daripada blogger Jaja Sutera


Nak tag diorang: 

Jom-lah join !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog-blog ceria

PENAFIAN

Laman web ini dan bahan yang disediakan "sebagaimana adanya" dan "sebagaimana tersedia", tanpa jaminan jenis apapun, sama ada tersirat atau tersurat mahupun dari segi undang-undang. Penulis tidak bertanggungjawab ke atas setiap kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan setiap maklumat atau bahan yang diperolehi dari laman web ini.