Social Icons

.

16 April 2012

Malam Johor Di Hatiku #31 Mac 2012

Assalamualaikum wbt.

Saya telah berkesempatan untuk hadir ke majlis jemputan atas kapasiti sebagai wakil anak Johor IPTA iaitu Majlis Makan Malam Johor Di Hatiku, anjuran Persatuan Anak Melayu Johor (PAMJ) Wilayah Persekutuan & Selangor, pada 31 Mac 2012 (Sabtu) bertempat di Dewan Merdeka, PWTC.


Berkenan berangkat, DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar serta DYMM Raja Zarith Sofiah Binti Almarhum Sultan Idris. Turut hadir, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Penaung PAMJ, Menteri Besar YAB Dato' Abd Ghani Bin Othman serta barisan exco dan pemimpin-pemimpin Negeri Johor. 
Keberangkatan tiba Tuanku

Wakil Anak Johor dari USM dan UPSI.

Boleh tahan menu. Sirap bandung yang special tu..

Tayangan Khas Multimedia: Johor di Persada Malaysia.

Mendengar titah ucapan Tuanku


“Sejak dulu lagi negeri Johor telah berjaya melahirkan ramai pemimpin Melayu terbilang pada hari ini. Kita mempunyai Timbalan Perdana Menteri dan ramai menteri yang merupakan orang Johor. Oleh yg demikian dengan adanya pemimpin-pemimpin atasan dari Johor, saya berahap mereka tidak lupa membantu negeri sendiri.

“Sekiranya ada projek-projek kerajaan yang hendak diagih-agihkan, bagilah peluang kepada syarikat atau pengusaha dari Johor. Jika ada sumbangan yang hendak dihulurkan, berilah keutamaan kepada rakyat Johor dan jika ada pembangunan yang hendak dibuat, bawalah ke Negeri Johor. Siapalah yang akan membantu negeri kita kalau bukan orang kita sendiri,” titah baginda pada majlis makan malam Johor Di Hatiku di PWTC. 


Saya dan rakan-rakan dari IPTA lain bergambar bersama YBhg Dato' Hj Nooh bin Gadut dan urusetia PAMJ. 

"Walau dimana anda berada, Jagalah nama baik Johor. Dan Berbanggalah sebagai bangsa Johor."
~Titah pesanan DYMM Sultan Ibrahim dalam titah ucapan tuanku~

0 komen:

Post a Comment

Terima kasih di atas komen yang diberikan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog-blog ceria

PENAFIAN

Laman web ini dan bahan yang disediakan "sebagaimana adanya" dan "sebagaimana tersedia", tanpa jaminan jenis apapun, sama ada tersirat atau tersurat mahupun dari segi undang-undang. Penulis tidak bertanggungjawab ke atas setiap kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan setiap maklumat atau bahan yang diperolehi dari laman web ini.