Social Icons

.

24 November 2012

Mercu Tanda Muar Bandar Diraja


MUAR 21 Nov. - Mercu tanda di bulatan Sulaiman, di bandar ini yang dibina sempena sambutan Hari Keputeraan Sultan Johor dan Perisytiharan Bandar Maharani Bandar Diraja dengan kos lebih RM1 juta dibuka kepada umum sepenuhnya hari ini.

Monumen itu yang mempunyai identiti tersendiri dengan empat gading gajah gergasi di setiap sudut dan mahkota di bahagian atasnya mula dibina kira-kira dua bulan lalu di kawasan strategik iaitu di tengah-tengah bandar ini.

10 November 2012

Men'JOHOR'kan PAS: Petanda Misi Tawan Johor Berkubur

PAS Johor memang betul-betul PAS (Pelik Amat Sangat). Pelik pak-pak lebai ni. Mana tak pelik, dah berzaman menetap di Johor, mencari rezeki di Johor, rupanya mereka bukanlah Johor yang sebenar. Yang beridentiti Anak Jati Johor. 

Pelik kan. Macam mana mereka boleh mengaku sebagai rakyat Johor tetapi dalam masa yang sama mereka tidak menghayati malah tidak mengenali apakah budaya atau apakah identiti Johor. 

Umpama seseorang yang mengaku Muslim, tetapi tidak solat dan berpuasa. Tidak melaksanakan semua Rukun Islam dan amalan sebagai muslim. Jadi apa gunanya pengakuan muslim itu. Begitu juga dengan situasi pak-pak lebai PAS ni. Mengaku rakyat Johor, tetapi tidak kenal budaya dan adat orang Johor. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog-blog ceria

PENAFIAN

Laman web ini dan bahan yang disediakan "sebagaimana adanya" dan "sebagaimana tersedia", tanpa jaminan jenis apapun, sama ada tersirat atau tersurat mahupun dari segi undang-undang. Penulis tidak bertanggungjawab ke atas setiap kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan setiap maklumat atau bahan yang diperolehi dari laman web ini.