Social Icons

.

30 December 2012

Gambar Sekitar Majlis Pelancaran Pasukan Bolasepak Johor 2013

Majlis Pelancaran Pasukan Johor FA dan Johor Darul Takzim FC 2013.
Pada 29 Disember 2012 (Sabtu), di Plaza Angsana, Johor Bahru.22 December 2012

Sejarah Nama Tempat di Johor (Bhgn 2)

[Sambungan dari Bhgn 1...]


1. Kampung Belukar Juling, Mersing
Pada awal penubuhannya, di kampung belukar juling dikatakan terdapat seorang lelaki cina bermata juling yang tinggal di situ kerana kawasannya yang jauh dan berdekatan dengan laut. Pada suatu hari, lelaki cina itu dikatakan telah membersihkan kawasan tersebut untuk menanam pokok getah. Namun, apabila semuanya selesai lelaki berkenaan hilang tanpa dapat dikesan. Akhirnya kawasan tersebut telah ditumbuhi semak dan belukar. Ketika kawasan itu mahu dijadikan kawasan petempatan, penduduk di situ menamakan kawasan berkenaan sebagai belukar juling, sempena lelaki cina bermata yang membersihkan kawasan itu. Walaupun identiti lelaki bermata juling itu tidak diketahui sehingga ke hari ini, nama belukar juling kekal hingga sekarang. 

06 December 2012

Mesyuarat Gabungan Anak Johor (GAJ) IPT #1 Dis 2012


Pada hari Sabtu, 1 Dis 2012 bertempat di Kolej Keris Mas, UKM.

Saya telah mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kepimpinan Gabungan Anak Johor (GAJ) IPT Sesi 2012/2013. Mesyuarat ini bertujuan mengumpulkan semua Presiden atau Wakil Anak Johor dari semua IPT seluruh negara, untuk membincangkan segala permasalahan yang berkaitan dan merancang program/aktiviti GAJ bagi sesi 2012/2013. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog-blog ceria

PENAFIAN

Laman web ini dan bahan yang disediakan "sebagaimana adanya" dan "sebagaimana tersedia", tanpa jaminan jenis apapun, sama ada tersirat atau tersurat mahupun dari segi undang-undang. Penulis tidak bertanggungjawab ke atas setiap kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan setiap maklumat atau bahan yang diperolehi dari laman web ini.