Social Icons

.

29 June 2013

Peminat Bertambah: Adakah FAM Bersedia?

APABILA peminat bolasepak di Malaysia meningkat secara mendadak dalam tempoh yang singkat, apa kahimplikasinya? 

Semua sedia maklum bahawa rakyat Malaysia kini sudah kembali meminati sukan bola sepak negara, khususnya dalam kancah Liga Super dan saingan Piala FA.

08 June 2013

BATU ASAS JOHOR MODEN


Mungkin ada antara orang Johor yang mengetahui atau tidak mengetahui peristiwa dan tempat terletaknya "batu asas" negeri Johor moden.

Semuanya bermula pada tahun 1855, apabila Temenggong Daeng Ibrahim, Tengku Temenggong Sri Maharaja Johor berlayar bersama anaknya Ungku Wan Abu Bakar (kemudiannya Sultan Abu Bakar) dan pengikut-pengikutnya dari Teluk Blangah ke Tanjung Puteri. 

06 June 2013

KENYATAAN MEDIA TUNKU MAHKOTA JOHOR

KENYATAAN MEDIA 
OLEH DYAM TUNKU ISMAIL IBNI SULTAN IBRAHIM, TUNKU MAHKOTA JOHOR
BERTARIKH 5 JUN 2013
Melihat keadaan semasa dalam FAM, sukar membayangkan akan berlaku peruahan-perubahan positif dalam landskap bolasepak Negara ini. Mungkin dua puluh tahun daripada sekarang pun, kita akan menghadapi kemelut yang sama. Kita lebih gemar mengundang pasukan-pasukan luar seperti Chelsea untuk beraksi di sini, tetapi mengabaikan pembangunan bakat baru dari kalangan belia dan hal-hal kritikal berkaitan bolasepak Negara.

04 June 2013

SI BONGKOK TANJUNG PUTERI

TANJUNG Puteri (Johor Bahru) sebelum merdeka.

HUJAN baru sahaja reda. Hutan dan denai yang kami rentasi masih terasa basahnya. Tanah merah yang dipijak melekat pada kasut dan meninggalkan jejak. Sesekali bahu disapa nakal sisa titisan air hujan yang jatuh dari dedaunan.
Saat kaki berwaspada daripada tersadung akar pokok, mata terbeliak dikejutkan dengan dua ekor khinzir yang berlari meluru secara membabi buta. Memang kecut perut dibuatnya!
Itulah sebahagian rintangan yang terpaksa krew Jurnal lalui dalam usaha mengenali seorang lelaki bernama Si Bongkok. Pusara individu misteri itu dikatakan terletak lebih satu kilometer ke dalam hutan di Tanjung Belungkur, Johor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog-blog ceria

PENAFIAN

Laman web ini dan bahan yang disediakan "sebagaimana adanya" dan "sebagaimana tersedia", tanpa jaminan jenis apapun, sama ada tersirat atau tersurat mahupun dari segi undang-undang. Penulis tidak bertanggungjawab ke atas setiap kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan setiap maklumat atau bahan yang diperolehi dari laman web ini.